Oranje blijft ongeslagen

14 July 2024, 21:46 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Shairon Martis

door Chris Mast

Ook de derde wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek leverde een zege op voor de Oranje honkballers. Tegen Taiwan werd het - een weinig spectaculaire wedstrijd - 2-0.

De punten vielen in de eerste en tweede inning, daarna doofde de wedstrijd langzaam uit.

Het was wederom Neptuniaan Stijn van der Meer - nu geposteerd op het derde honk - die als openingsslagman voor het eerste punt zorgde. Hij was met vier wijd op het kussen gekomen. Het was de eerste maar niet de laatste keer. Vier van zijn vijf slagbeurten peurde hij er vier wijd uit, ook in de vierde inning kwam hij op het honk, maar nu via een honkslag.

Dat Van der Meer op het derde honk was geposteerd, was om op de korte stoplaats ruimte te maken voor de in Oranje debuterende Tyriq Kemp. Links van hem broer Dwayne op het tweede honk.

Tyriq - achtste in de slagvolgorde - kende een succesvol debuut. In de tweede inning scoorde hij het tweede punt na zelf een tweehonkslag te hebben losgelaten.

Winnend werper was Shairon Martis, die in zes innings tot 6-1-3 kwam: zes keer drie slag, één keer vier wijd en drie honkslagen tegen.

De laatste drie innings werden door drie verschillende werpers ingevuld. Mendez, Estanista en Kelly kregen ieder maar drie slagmensen tegen zich.

Maandag is Oranje vrij. Dinsdag volgt de wedstrijd tegen Spanje, woensdag Japan, waarna op donderdag en vrijdag het toernooi wordt afgesloten.