Dagblad070 | Ploegleider Zeeman: beslissing Dumoulin na langer proces
mainImage

Ploegleider Zeeman: beslissing Dumoulin na langer proces

23 januari 2021, 17:02 uur
Sport

Ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma noemt de beslissing van wielrenner Tom Dumoulin om een pauze in zijn carrière in te lassen een uitkomst van een langer proces. Volgens de ploegleider is er in de anderhalf jaar dat de Nederlandse ploeg samenwerkt met de Limburger veel over gesproken en is er ook professionele hulp gezocht.

"Dit is heftig nieuws, we gaan voorlopig een hele goede renner missen", reageert Zeeman in een video-interview van de ploeg. "Uiteindelijk is het zo dat de mens boven de atleet gaat. We hebben er al heel lang en vaak over gesproken en Tom hulp aangeboden. Toch bleef dezelfde vraag bij hem opkomen en heeft hij in nauw overleg met ons besloten een break te nemen om tot zichzelf te komen. Daar steunen wij hem in."

Dumoulin kondigde verrassend zaterdag aan een pauze in te lassen in zijn wielercarrière. De oud-winnaar van de Ronde van Italië heeft het trainingskamp van Team Jumbo-Visma in het Spaanse Alicante verlaten om thuis na te kunnen denken over zijn wielertoekomst.


Door: ANP | Foto: ANP