Dagblad070 | PSV met Malen tegen ADO Den Haag

PSV met Malen tegen ADO Den Haag

mainImage

PSV-trainer Mark van Bommel probeert zondag tegen ADO Den Haag een nieuwe variant uit op het middenveld. Spits Luuk de Jong zakt een linie terug en heeft als aanvallende middenvelder met Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Donyell Malen drie aanvallers voor zich.

Pablo Rosario en Michal Sadilek zijn achter De Jong de twee controlerende middenvelders.

PSV speelde wel eens eerder op deze manier, maar nooit vanaf het begin van een wedstrijd. Onder meer in het uitduel met NAC Breda liet Van Bommel Luuk de Jong halverwege uit de spitspositie terugzakken. Steven Bergwijn heeft die rol als aanvallende middenvelder ook wel eens ingevuld. Het zou kunnen dat hij tegen ADO in sommige fases die positie oppakt en De Jong doorschuift naar de spits.

PSV heeft de laatste weken moeite om het spel te maken. Van Bommel probeerde op het middenveld al meerdere variaties uit om PSV vanuit daar weer aan het voetballen te krijgen.

PSV begint de wedstrijd tegen ADO met een achterstand van drie punten op koploper Ajax, dat zaterdag bij FC Groningen won (0-1). Het doelsaldo van Ajax is aanzienlijk beter. PSV zal in de jacht op de landstitel dus moeten hopen op een misstap van Ajax tijdens de laatste drie speelronden.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever en Angeliño; Rosario, De Jong en Sadilek; Lozano, Bergwijn en Malen.


Door: ANP | Foto: OrangePictures