mainImage

PSV start met Guus Til; Feyenoord-opstelling ongewijzigd

Jahanbakhsh van Feyenoord.
18 september 2022, 13:58 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

PSV begint met Guus Til en Jarrad Branthwaite in de ploeg aan de topper tegen Feyenoord. Aanvallende middenvelder Til, die vorig seizoen voor Feyenoord speelde, zat vorige week tegen RKC Waalwijk op de bank. PSV had in de blessuretijd een omstreden strafschop nodig om RKC te verslaan (1-0).

Bij Feyenoord kiest trainer Arne Slot voor dezelfde spelers die donderdag de basis legden voor de klinkende zege (6-0) op Sturm Graz in de Europa League. Javairô Dilrosun staat wederom op het middenveld, samen met Quinten Timber en aanvoerder Orkun Kökcü. Voorin krijgt Danilo in de spits opnieuw de voorkeur boven Santiago Giménez, met Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi op de flanken.

Til vormt vanaf 14.30 uur het Eindhovense middenveld met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré, die na ziekte terugkeert in de ploeg. De Engelse verdediger Branthwaite staat centraal achterin met Armando Obispo. Branthwaite krijgt van trainer Ruud van Nistelrooij de voorkeur boven André Ramalho, die op de bank moet beginnen. Jordan Teze verhuist weer naar de rechterkant, Philipp Max is de linksback. Anwar El Ghazi ontbreekt in de selectie van PSV, wegens lichte spierklachten. Hij begon tegen RKC nog in de basis. De voorhoede bestaat nu uit Ismael Saibari, Xavi Simons en aanvoerder Cody Gakpo.

Feyenoord staat op de tweede plaats in de Eredivisie, met 1 punt meer dan PSV.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Branthwaite, Obispo en Max; Sangaré, Til en Veerman; Saibari, Simons en Gakpo.

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko en López; Timber, Kökcü en Dilrosun; Jahanbakhsh, Danilo en Idrissi.

 


Door: ANP | Foto: ANP