24 March 2019, 16:15 uur
Sport
mainImage
Screenshot

Quick heeft vanmiddag de Haagse derby met HBS voor de vierde keer in twee seizoenen gewonnen. Deze keer waren de Haantjes met 2-3 te sterk. Gastheer HBS verweerde zich kranig en begon fel, maar moest toezien hoe Quick via treffers van Frank van der Heiden (2x) en Philip Kouwenhovenin de eerste helft vlot naar een 0-3 voorsprong uitliep. Net voor rust deed de ploeg van trainer Marcel Koning door Donovan de Groot iets terug. De tweede treffer van HBS liet na rust te lang op zich wachten. In de slotfase kwam de thuisclub pas vijf minuten voor tijd door Willem Six op 2-3 en dat was te laat om de vierde overwinning van Quick nog af te wentelen.
De derby, bezocht door ruim drieduizend mensen, kende een sportief karakter. Er was veel strijd met Quick als terechte winnaar. HBS verloor dit seizoen voor de veertiende keer en neemt nog steeds de laatste plaats in de Derde Divisie zondag in. Quick staat achtste op de ranglijst.