Ren mee langs de mooiste plekjes van Laak

20 September 2019, 13:02 uur
Sport
mainImage

De inschrijvingen voor de LAAK RUN 2019 zijn gestart. Op zondag 6 oktober om 13.00 uur vindt de allereerste LAAK RUN voor de bewoners van Laak plaats.

De LAAK RUN is een gezellig loopevenement van maximaal 6,4 kilometer en neemt je mee langs de mooiste plekjes in Laak. Start/finishpunt is het Slachthuisplein (voor het stadsdeelkantoor Laak). Alle bewoners, jong en oud, zijn welkom om mee te rennen of wandelen. Deelname is voor lopers van alle niveaus. Er zijn ook kortere routes (3,4 kilometer) en een kidsrun (1 kilometer).

Het evenement voert over de gloednieuw aangebrachte looproute ‘Sportief Rondje Laak’. Al geruime tijd geven bewoners in Laak aan dat er meer aandacht voor sport en bewegen in de buitenruimte moet komen. De gemeente heeft daarop samen met bewoners en partijen uit de wijk de handen in één geslagen om gehoor te geven aan deze wens. Het heeft geresulteerd in een permanent gemarkeerde looproute, voetpaden zijn verbeterd, er zijn sport en spelfaciliteiten bijgekomen en de allereerste LAAK RUN komt er nu dus aan.

Dit jaar staat de Laak Run in het teken van ‘Samen Buiten Bewegen’. De laatste jaren wordt er steeds vaker in de buitenlucht en op eigen initiatief gesport. Dit is niet voor niets: Het is gezond, je ontmoet elkaar, het kost niets en je leert steeds weer nieuwe plekken in de wijk kennen. En Laak heeft zó veel moois te bieden, dus trek je schoenen aan en ga erop uit. 6 oktober doen we dit met z’n allen.

Start Finish

Bij de start/finish op het Slachthuisplein kunnen mensen vanaf 13.00 uur deelnemen aan een uitdagende gezamenlijke warming-up en kun je een GRATIS Fitcheck doen.

Sportieve uitdagingen onderweg

Tijdens de Run kom je stempelposten tegen waar je tevens kunt deelnemen aan leuke sportieve uitdagingen. Deze worden georganiseerd door sportorganisaties uit Laak zoals de dames en heren van Streetsport.

Deelnemers ontvangen een eigen startnummer bij aanmelding. En na afloop ontvang je een aandenken.

Aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.facebook.com/LaakRun.