mainImage

Revalidatie van historische RVC-grond

Afbeelding is niet meer beschikbaar
13 augustus 2018, 15:58 uur
Sport

Komende zaterdag is er open dag op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk, waar ooit RVC met Carol Schuurman en Cock Clavan in hun nadagen met trainer Karel Jansen successen oogstte en John Bolman furore maakte. Het feest begint om 12.00 uur.

De accommodatie, die er anderhalf jaar verlaten en verwaarloosd bij lag, gaat een spectaculaire herstart maken. Niet alleen Celeritas gaat er voetballen – bovendien onder de stimulerende naam RVC Celeritas – maar er worden ook initiatieven ontplooid om andere sporten te realiseren.

De revalidatie van het Sportpark is als idee ontsproten bij de ondernemers Hans Lammertink en Harry Ballemaker, van wie de laatste in vroegere tijden de grote animator was achter het zomerse cafévoetbal om de Eldorado Cup – het voetbalfeest dat later leidde tot de strijd om de HC Cup. Bovendien was Ballemaker (zie foto rechts, met clubvoorzitter Hans Boutens) behalve sponsor van ADO Den Haag ook financier van het voormalige Haaglandia.

RVC Celeritas start dit seizoen in de vierde klasse en is in de hoofden van de initiatiefnemers voorbestemd om een race naar boven te maken. De nieuwe trainer Dennis Young moet er het komende seizoen de eerste schwung aan geven. Zijn team werd daarom in het nieuw gestoken door Grand Café De Halve Maan en de presentatie van de kleding vond plaats in Sir Winston.

Zaterdag heropent wethouder Jorke van der Pol samen met ambassadeur Aad de Mos het Sportpark en ze brengen de legendarische John Bolman mee. De Mos werd in 1978-79 trainer van RVC.


Foto: Digitaal Dagblad