RKSV GDA ontvangt 3.000 euro van VriendenLoterij

4 December 2019, 19:28 uur
Sport
mainImage
Bastiaan van Musscher
Voetbalclub RKSV GDA ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 3.000 euro van de VriendenLoterij.

Een grote verrassing voor RKSV GDA uit Den Haag. De voetbalclub is de meest succesvolle deelnemer aan de ‘Samen voor je Club'-actie van de VriendenLoterij in oktober en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 3.000 euro. RKSV GDA gaat het geld gebruiken voor de jeugdopleidingen en om een trainingskamp voor de selectie te organiseren.
 
Frank van der Burg, teammanager selectie bij voetbalclub GDA: "Grandioos, wat een mooi bedrag! We hadden hier natuurlijk stiekem wel op gehoopt, maar nooit verwacht. Het bedrag zal gedeeltelijk worden besteed aan de jeugdopleidingen en voor het trainingskamp van de selectie. "
 
Samen voor je Club 2019
Tijdens de ‘Samen voor je Club'-actie strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.
 
De belactie van RKSV GDA leverde de voetbalclub maar liefst 150 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de eerste plaats. Als de 150 loten een jaar lang actief blijven, dan kan de voetbalclub 14.437 euro toevoegen aan de clubkas.
 
Daarnaast wordt er drie maanden lang iedere maand in totaal 7.500 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals voetbalclub GDA een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.