Dagblad070 | Robert van Koesveld kiest voor Scheveningen

Robert van Koesveld kiest voor Scheveningen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Robert van Koesveld maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Scheveningen. Hij komt over van Cambuur Leeuwarden waarmee hij tot twee weken geleden nog in de race was voor promotie naar de Eredivisie.
Van Koesveld is een 24-jarige linksbenige verdediger die het best tot zijn recht komt in het centrum maar eventueel ook op de flank uit de voeten kan. Als verdediger beschikt hij in de eerste plaats over de vereiste verdedigende, organisatorische en positionele kwaliteiten. Daarnaast is hij rustig en sterk in de opbouw en heeft hij met zijn inzicht en sterke linkerbeen het vermogen het spel over korte en lange afstanden snel en zuiver te verplaatsen en zo ook aanvallend zijn steentje bij te dragen.

Robert van Koesveld is afkomstig uit en woonachtig in Den Haag en begon bij Quick, waarna de stap naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen volgde. Zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt waarna in 2012 de stap naar Ajax volgde. In Amsterdam schoof hij vanuit de jeugd door naar Jong Ajax, waar hij ook zijn officiele debuut maakte in het betaald voetbal. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef uit waarna hij terugkeerde bij Heerenveen dat hem verhuurde aan Helmond Sport. Daar dwong hij vervolgens een transfer af naar Cambuur Leeuwarden.

In Friesland verliep het seizoen persoonlijk door kleine blessures op de verkeerde momenten en zware concurrentie niet volledig als gewenst maar was hij als stand-in wel belangrijk voor de ploeg die lange tijd mee deed om promotie naar de Eredivisie. In de nacompetitie stond Van Koesveld in het uitduel tegen De Graafschap 90 minuten binnen de lijnen. In totaal kwam hij tot heden tot 70 officiële duels in het betaald voetbal.


Foto: Digitaal Dagblad