Dagblad070 | Robin Haase geeft glans aan Daviscup

Robin Haase geeft glans aan Daviscup

mainImage

De Nederlandse tennissers zijn op gelijke hoogte gekomen met Groot-Brittannië in de Daviscup Finals. In de tweede partij van de confrontatie met de Britten versloeg Robin Haase knap de Britse kopman Daniel Evans 3-6 7-6 (5) 6-4. Daarmee kwam Oranje, met alleen het dubbel nog te spelen, op 1-1.

Haase was tegen de nummer 42 van de wereld één game verwijderd van een nederlaag. Na ruim een uur keek de Nederlandse kopman tegen een 6-3 5-3-achterstand aan. Haase won vervolgens drie games op een rij en trok niet veel later de tiebreak, met een volley, met 7-5 naar zich toe.

In de beslissende set brak Haase Evans direct en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. "Dit had net zo goed 6-3 6-4 kunnen zijn en dan had ik hem gefeliciteerd en gezegd dat hij gewoon te goed was", aldus Haase, die dit jaar in het enkelspel al zijn vier Daviscuppartijen heeft weten te winnen. "Maar door een paar punten vond ik de aansluiting en zo kantelde de partij."

Tallon Griekspoor was eerder woensdag in de ontmoeting met de Britten dicht bij een stunt tegen Andy Murray. Maar de 23-jarige Amsterdammer liet de voormalige nummer 1 van de wereld ontsnappen in Madrid: 7-6 (7) 4-6 6-7 (5). In de tiebreak van de derde stond Griekspoor met 4-1 voor. Murray, die in de derde set ook nog een 4-1 achterstand in games wegwerkte, sloeg op zijn eerste wedstrijdpunt toe.

Het dubbelspel wordt later woensdag gespeeld. Namens Nederland nemen Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof het op tegen Jamie Murray en Neal Skupski. Dinsdag verloor Nederland met 2-1 van Kazachstan.


Foto: ANP