Rotterdammer Michiel Schapers weer coach KNLTB

16 December 2019, 18:23 uur
Sport
mainImage
ANP
Michiel Schapers

De Rotterdammer Michiel Schapers keert als coach terug bij de tennisbond KNLTB. De voormalige proftennisser en oud-captain van het Daviscupteam gaat als 'travellling coach' meereizen met een aantal Nederlandse toptennissers in het internationale circuit. Het gaat om spelers van zestien jaar en ouder.

Volgens de bond past de aanstelling van Schapers in het toptennisplan ‘Five Steps to The Top’, dat vorig jaar werd gepresenteerd. Met dit plan wil de KNLTB ook de huidige toptennissers begeleiden met als doel in de komende jaren meer Nederlandse tennissers in de wereldtop te krijgen.

Schapers is enthousiast over zijn nieuwe rol bij de KNLTB. "Fijn dat mij de gelegenheid geboden wordt door de KNLTB om mijn kennis en ervaring in te zetten. Jonge spelers helpen om het maximale uit hun mogelijkheden te halen is een mooie uitdaging. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met het professionele team dat de spelers traint en begeleidt in Amstelveen op het nieuwe NTC".

Paul Haarhuis, bondscoach van de mannen, is blij met de aanstelling van Schapers: "Er spelen veel Nederlandse mannen in de ITF World Tennis Tour en het Challenger circuit. Om de doorstroom naar de ATP Tour te bevorderen willen we deze jongens goede begeleiding bieden. Ik ben dan ook erg blij dat een ervaren coach als Michiel zich bij ons aansluit. Hij heeft jarenlange ervaring als toptennisser en coach en weet wat er nodig is om de top 100 te halen."

Schapers was van 1982 tot en met 1988 de nummer 1 van het Nederlandse tennis. Hij bereikte de kwartfinale van het olympisch tennistoernooi in Seoul in 1988. Ook bereikte hij twee keer de kwartfinales van de Australian Open (1985 en 1988) en hij haalde vier keer een finale op de ATP-Tour.

Na zijn actieve loopbaan werd hij tenniscoach. Hij coachte onder anderen de Tsjech Daniel Vacek, de Duitser Alexander Radulescu, de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic en de Roemeense Raluca Olaru. Van 1995 tot 2004 werkte Schapers voor de KNLTB in diverse functies, waaronder Daviscupcaptain van 1998 tot en met 2000.