Scheveningen door De Vlugt gered uit inferno

4 February 2019, 13:31 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Mitchell de Vlugt

door Jan D. Swart

Geenszins uitgesloten dat John Blok zondag de auto pakt en naar Groesbeek rijdt om met eigen ogen te zien of Scheveningen zich in het restant van de competitie nu op De Treffers of op Lienden of in het ergste geval op beide clubs moet concentreren bij de worsteling om de tweede divisie te overleven.

Is Scheveningen gebaat bij een aframmeling van Lienden, zodat het puntenverschil op zeven blijft? Voor de gevoelsmatige veiligheid wel. Of is het bij nader inzien niet veel handiger als Lienden inloopt en De Treffers op inhaalafstand blijft? Het waren allemaal vragen die na afloop van Scheveningen – Hardenberg (3-3) niet alleen door het hoofd van John Blok zullen hebben gespookt, er stonden veel meer Schollenkoppen aan het einde van de middag op Houtrust met hun mobieltje in de aanslag de uitslagen te bekijken en vervolgens te rekenen en te prognosticeren.

Het verlies van Barendrecht bij de Koninklijke in Haarlem was een gunstig bericht. Het gelijke spel van Jong Almere minder en dat VVSB kans had gezien om IJsselmeervogels van de sokken te blazen, daar raakte ook de familie Jol niet over uitgepraat. Als nu ook al VVSB – maandenlang in getroebleerde positie kansloos onderaan – in de herkansing mee gaat hijgen in de nekken van Barendrecht, Jong Almere en Scheveningen, zal er de komende weken door Blok toch een dot gas moeten worden gegeven.

‘Mister Scheveningen’ heeft afgelopen week zijn contract verlengd en met het ingaan van zijn tiende jaar daarbij uitgesproken over een enorme drive te beschikken om op Houtrust de oude tijden van Scheveningen Holland Sport te doen herleven en van zijn club een subtopper te maken, allemaal leuk en aardig, bovendien ambitieus, met de broers Jol erbij ook nog aansprekend, maar voorlopig staat de jubilaris nog in een ranglijstpositie van hallucineren.

Daarom was de gelijkmaker zaterdag tegen Hardenberg van Mitchell de Vlugt een verademing, gescoord in drie minuten inferno. Eerst twee doelpunten van Hardenberg (van 2-1 naar 2-2 en 2-3) en onmiddellijk daarna 3-3. Eigenlijk hebben de Scheveningers geen spat tijd gehad om in zak en as te zitten. Het overheersende beeld in die korte spannetijds was het succes van De Vlugt, dat de triomf van de twee openingstreffers van Brandon Robinson volledig oversteeg. Hij werd bij de viering door zijn medespelers bijna ‘opgevreten.’