mainImage
Orange Poctures
Sven Mijnans (Sparta) in duel met Leroy Resodhardjo (Scheveningen)

door Piet Ocks

Na Jong Sparta's snelle voorsprong van 2-0 leek Scheveningen de moed al te hebben opgegeven. Pas in de slotfase van de eerste en tweede helft moest Jong Sparta alsnog tweemaal buigen en mocht de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk opgelucht ademhalen met de uiteindelijke 2-2.

Jong Sparta opende fris en vol elan. De beloning kwam al na negen minuten. Lorenzo Soares Fonseca knalde vanaf zo’n 30 meter de 1-0 binnen. Vijf minuten later offreerde rechtsback Kevin Ringeling met een puike voorzet Mohamed Tahiri een niet te missen kans: 2-0. Nog voor rust werd de ogenschijnlijk comfortabele voorsprong gehalveerd door spits Tim Peters, die uit een hoekschop fraai 2-1 inkopte. Even voor rust zag Leroy Resodihardjo zijn afstandsschot nog gepareerd door Jong Sparta-doelman Michael Fabrie.

Waarna Scheveningen meer en meer het initiatief naar zich toe trok. Niet dat het Scheveningse overwicht tot echt grote kansen leidde. De grootste in de tweede helft was zelfs voor invaller (voor Youssef el Kachati) Gianni dos Santos die, net in het veld, na een blunder van Resodihardjonet zijn stiftje op de lat zag belanden. In de slotfase, waarin Scheveningen steeds meer aandrong, frommelde Tim Peters, al dan niet zichtbaar voor de grensrechter, de bal over de doellijn: 2-2.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Ringeling, Fonseca, Alberto, Heuvelman; Sanches, Boukhari, Mijnans; Van Hoeven (70. Brute), Tahiri (70. Abdullahi), El Kachati (79. Dos Santos).

Opstelling Scheveningen: Benard, Gomez, Resodihardjo, Moussaoui (81. Roeleveld), Koorndijk; De Vlugt; Aldogan, De Jong; Rog, Peters, Robinson (66. Donald).