Dagblad070 | Scorende keeper kost Jong ADO twee punten

Scorende keeper kost Jong ADO twee punten

mainImage
Hugo Botermans.

ADO Den Haag heeft het al meerdere keren zelf mogen meemaken dat een keeper van het eerste of tweede elftal in de blessuretijd de gelijkmaker wist te maken, maar bij Jong ADO Den Haag slaagde de tegenstander er zondag in om dit huzarenstukje voor elkaar te krijgen. Door de goal van VV Dongen-keeper Wessel Sprangers leverden de twee doelpunten van Hugo Botermans slechts één punt op: 2-2.

Net als vele malen eerder dit seizoen had Jong ADO Den Haag ook tegen Dongen weer het gros van het balbezit. Hoewel de equipe van Virgilio Teixeira waakzaam moest zijn voor scherpe omschakelingsmomenten, was er duidelijk sprake van een Haags overwicht. Dat leidde ook tot de 1-0. Yahya Boussakou forceerde een strafschop en de ijzige Botermans liet dit buitenkansje niet onbenut.

Jong ADO Den Haag had de boel aardig voor elkaar, maar kreeg voor rust toch weer een tegentreffer om de oren. De Haagse beloften blijven er moeite mee houden om een voorsprong met succes te verdedigen, krijgen vaak goals tegen op vervelende momenten en kon dat dit keer weer niet voorkomen. Dat was onnodig, omdat het fraaie doelpunt van Dongen werd ingeleid door een foutieve pass van keeper Youri Schoonderwaldt.

Wellicht heeft Jong ADO Den Haag zaterdag wel goed naar het vlaggenschip (3-3 tegen Willem II dankzij twee goals in de slotfase) gekeken, aangezien de ploeg van Teixeira op het randje van het Haags Kwartiertje voor een nieuwe voorsprong wist te zorgen. Opnieuw was het Botermans die het net wist te vinden, met een magische kopbal uit een voorzet van Maarten Rieder.

Maar toch ging het dus nog mis. Dongen ging in de extra tijd met man en macht naar voren, inclusief de doelman, en wist nog voor een puntendeling te zorgen. De door Willem II opgeleide Sprangers werkte de bal binnen in de slotseconden. Daarmee trad de goalie van Dongen in de voetsporen van onderen Martin Hansen en Mike Havekotte, die dit al eens in het Haagse keepershirt deden.

Door de remise blijft Jong ADO Den Haag een beetje tegen de middenmoot aan schurken. Op de eerste van december hopen Teixeira en de zijnen in de uitwedstrijd tegen Hoogland daadwerkelijk een stap naar het linkerrijtje te kunnen zetten.

Quick, Westlandia en Scheveningen
Quick verloor zondagmiddag van UNA met 1-0. De Hagenaars kregen een vroege tegentreffer te verwerken, maar kwamen daarna terug. De haantjes kregen een aantal schitterende kansen, maar het zat Quick niet mee. Westlandia zegevierde wel. De Naaldwijkers versloegen ADO'20 met 1-3.  Scheveningen was een dag eerder niet opgewassen tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer John Blok verloor met 0-2. 


Foto: ADO Den Haag