SEG moet De Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen

9 April 2024, 11:13 uur
Sport
mainImage
ANP
Stefan de Vrij.

De Sports Entertainment Group moet voetballer Stefan de Vrij ruim 5 miljoen euro schadevergoeding betalen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam in hoger beroep beslist. Het hof kent de verdediger van Internazionale een hogere schadevergoeding toe dan de rechtbank. Het hoger beroep van SEG tegen die uitspraak is dus niet geslaagd.

De Vrij maakte in 2018 een transfer van Lazio naar Internazionale en SEG bemiddelde daarbij. Volgens de voetballer gaf SEG hem geen openheid van zaken over de provisie die het makelaarsbedrijf daarvoor van Internazionale zou ontvangen, terwijl SEG daartoe wel verplicht was. SEG beweerde dat het bij de transfer niet De Vrij, maar Internazionale bijstond.

Het hof oordeelde dat tussen SEG en De Vrij wel degelijk een bemiddelingsovereenkomst als bedoeld in de wet is ontstaan. SEG was daarom verplicht om De Vrij te informeren over het eigen financiële belang - een provisie van 9,5 miljoen euro - bij de totstandkoming van de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale. Het hof stelt vast dat SEG die mededelingsplicht heeft geschonden.

Het hof acht bewezen dat de voormalige verdediger van Feyenoord daardoor een lager inkomen heeft genoten en schat zijn schade op ruim 5,2 miljoen euro. De rechtbank kende de speler eerder 4,75 miljoen euro toe.


Door: ANP