Slot ziet in zege in Sittard mentale opsteker voor bekerfinale

14 April 2024, 18:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot ziet de nipte zege in Sittard als een opsteker voorafgaand aan de bekerfinale. Zonder groots te spelen wonnen de Rotterdammers de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-0.

"Het is mentaal lekker dat je een wedstrijd als deze naar je toe weet te trekken. We gaan onze jongens nu goed voorbereiden op zondag", zei Slot voor de camera van ESPN. Over een week is NEC de tegenstander in De Kuip.

In Limburg ging Feyenoord zondag niet tot het uiterste met de bekerfinale in het achterhoofd. "Ik denk dat wij een moeilijke wedstrijd hebben gespeeld door de manier waarop Fortuna ons heeft bestreden", aldus Slot.

Mensen hadden volgens Slot vooraf misschien gedacht dat Feyenoord met ruimere cijfers zou winnen. De nummer 2 imponeerde echter niet. "Maar daar heb je ook een geweldige tegenstander voor nodig", zei hij. "Ik vind dat wij een aantal goede kansen hebben gekregen. Dat is normaal gezien meer dan genoeg om tot meer doelpunten te komen. Maar voor ons dit seizoen helaas niet."

Feyenoord verkleinde de achterstand op PSV weer tot 9 punten.


Door: ANP