Steijn: tegen zoveel kinderlijke fouten kun je niet voetballen

24 September 2023, 18:07 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Maurice Steijn van Ajax.

Trainer Maurice Steijn van Ajax was zwaar aangeslagen na het gestaakte duel met Feyenoord. "Het klinkt misschien raar", stamelde hij. "Maar ik vond ons nog best aardig beginnen. Maar tegen zoveel kinderlijke fouten kan je niet voetballen."

Ajax keek na een klein uur tegen een achterstand van 3-0 aan toen de wedstrijd definitief werd gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had even daarvoor beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamers gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid. Ook lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag.

Steijn deed zijn verhaal in de catacomben van de Johan Cruijff ArenA voor de camera's van ESPN. Hij verscheen niet in de perskamer. De spelers van Ajax en Feyenoord bleven lang in de kleedkamers nadat hooligans van Ajax de hoofdingang hadden bestormd en naar binnen waren gedrongen.

De trainer van Ajax voelde zich verantwoordelijk voor de grote kansen die zijn ploeg weggaf. "Want daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor", zei hij. "Toch ben ik nog trots om trainer van Ajax te zijn. Maar het moet natuurlijk wel beter."

 


Door: ANP