Swim Cup in teken Olympische Spelen 2020

1 April 2019, 15:29 uur
Sport
mainImage

De finales van de Swim Cup Den Haag van donderdag 4 t/m zondag 7 april worden dit keer in de ochtend gehouden. Dit om zwemmers te laten wennen aan het vroege aanvangstijd van de Olympische finales over anderhalf jaar tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Na twee succesvolle edities is het Haagse Hofbad voor de 3e keer het toneel van de Swim Cup. De wedstrijd geldt als een belangrijk kwalificatiemoment voor het WK langebaan deze zomer in het Zuid-Koreaanse Gwangju (12 t/m 28 juli). Behalve de Nederlandse top met Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Kira Toussaint, Arno Kamminga en Jesse Puts verschijnen er toppers en subtoppers van 37 Europese zwemverenigingen aan de start. Ook paralympische zwemmers doen mee aan de Swim Cup. Tijdens de wedstrijden komen 26 zwemmers van The Hague Swimming aan de start.


NJK 800/1500 m op vrijdag, Ranomi Cup op zaterdag en Arena Club Meet op zondag


De vier dagen topsport kennen een vol programma in Den Haag. Op vrijdag 5 april strijden de beste junioren van Nederland op de lange afstanden om de titels van 800 en 1.500 meter. Zaterdag 6 april strijden minioren en junioren om de Ranomi Cup ten bate van UNICEF. Op zondag wordt het programma van de Swim Cup afgesloten met de Nationale Arena Clubmeet om de titel ‘beste club van Nederland’.
De Haagse toernooidirecteur Ed de Kievit staat te popelen om met zijn team van vrijwilligers te starten met derde editie van de Swim Cup: “Het wordt één groot zwemfeest. De toppers kunnen zich hier in een ontspannen sfeer kwalificeren voor het WK en tegelijk wennen aan de starttijden van de Olympische Spelen. Dat laat eens te meer zien hoe professioneel het zwemmen is”