Thijmen Goppel bekroont beste seizoen ooit

16 May 2021, 12:24 uur
Sport
mainImage
ADO
Thijmen Goppel in zijn tijd bij ADO Den Haag

Oud-ADO Den Haag speler Thijmen Goppel (24) is bezig aan zijn beste seizoen als profvoetballer. De twee doelpunten die Goppel zaterdagavond in de tweede helft van de play-off wedstrijd tegen de Graafschap scoorde, betekent tevens het einde van de eredivisie aspiraties van de Superboeren. Roda won in de eerste ronde van de play-offs op de Vijverberg met 2-3.

Helaas draagt Goppel in zijn beste seizoen ooit, niet de kleuren van ADO, dat hem dit rampseizoen goed had kunnen gebruiken. De Hagenaars verhuurden hem in 2019 aan MVV. Een seizoen om gauw te vergeten, maar wat hem wel een transfer naar de buren van Roda JC opleverde. Daar bloeide Goppel, door de fans van ADO in zijn Haagse periode (2017-2019, 41 wedstrijden, nul goals), liefdevol ‘het blinde renpaard’ genoemd, op. Niet alleen door zijn assists, 13 in 34 wedstrijden, maar ook vanwege zijn, voor de rechterflank speler ongewone, productiviteit, 4 goals. Zaterdag kwamen daar nog eens twee doelpunten bij waardoor uitblinker Goppel zijn huidige club, outsider tegen de Graafschap, naar de halve finale van de play-offs schoot. Het contract van de geboren Leiderdorper loopt in Kerkrade nog één jaar door, maar met zijn goede vorm van dit seizoen weet hij de aandacht van gevestigde eredivisieclubs op zich gericht.

De uitschakeling is zuur voor de Graafschap, club van doelman Rody de Boer, zoon van Leo de Boer, die keeper bij FC Den Haag was. Afgelopen seizoen stond De Graafschap op de drempel van promotie naar de eredivisie, maar de KNVB besliste anders, ten gunste van ADO en RKC. Wat Cambuur, het andere ‘slachtoffer’ van de beslissing van de KNVB wel lukte, promotie naar de hoogste divisie in de ‘herkansing’, lukte De Graafschap uiteindelijk niet. Maar dat kwam niet door het verlies van zaterdag tegen Roda. De Graafschap had de rechtstreekse promotie reeds verkwanseld met de eerdere wanprestaties in de laatste regulieren competitiewedstrijden tegen Jong Ajax en Helmond Sport.

Door: Peter Petit