Trainer Henk Fraser gaat Oosting bij RKC opvolgen

12 May 2023, 19:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Henk Fraser wordt de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De 56-jarige trainer wordt in het Mandemakers Stadion de opvolger van Joseph Oosting, die naar FC Twente vertrekt.

Fraser begon dit seizoen als coach van FC Utrecht. In januari vertrok hij na een incident met Amin Younes op de training. Fraser greep de Duitse linksbuiten bij de keel en besloot - onder druk van Utrecht - op te stappen. De Domstedelingen waren op dat moment aan een reeks met vijf zeges op rij bezig, maar toch kon Fraser de ploeg nooit helemaal naar zijn hand zetten.

Bij RKC gaat Fraser samenwerken met technisch directeur Mo Allach, die hij nog kent uit zijn periode bij Vitesse. In Arnhem beleefde hij het grootste succes uit zijn trainersloopbaan met de winst van de KNVB-beker in 2017. Verder stond hij aan het roer bij ADO Den Haag en Sparta, dat hij in 2019 naar promotie leidde en waarmee hij in 2021 als achtste eindigde in de eredivisie. Ook was hij assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

Fraser staat voor de uitdaging om Oosting op te volgen bij RKC. De Waalwijkers zijn aan een ijzersterk seizoen bezig en staan momenteel achtste, waardoor deelname aan de play-offs om Europees voetbal lonkt. In de zomer vertrekken echter o.a. Pelle Clement, Saïd Bakari, Mats Seuntjens en mogelijk Florian Jozefzoon.