Trainer Kevin Hofland ontslagen bij Fortuna Sittard

11 November 2020, 12:46 uur
Sport
mainImage
ANP
Kevin Hofland.

Fortuna Sittard heeft trainer Kevin Hofland ontslagen. De Limburgse club staat na acht wedstrijden onderaan in de eredivisie met drie punten en heeft nog niet gewonnen.

De 41-jarige Hofland was sinds deze zomer hoofdtrainer in Sittard. Hij werkte daarvoor als assistent bij Fortuna samen met Claudio Braga, René Eijer en Sjort Ultee. Hofland was niet in het bezit van de juiste papieren, maar was wel eindverantwoordelijk. De voormalig international heeft dispensatie van de KNVB gekregen wegens het stilleggen van de cursus Betaald Voetbal in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Hofland had een belangrijk aandeel in de promotie naar de eredivisie, in 2018. In het seizoen 2018-2019 werd Fortuna knap vijftiende, waardoor een langer verblijf in de eredivisie verzekerd was. Vorig seizoen, dat door het coronavirus onderbroken werd, stonden de Limburgers zestiende.

"Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de eredivisie", aldus voorzitter Isitan Gün, als grootaandeelhouder voetbaltechnisch de eindverantwoordelijke.

"Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering."

Voor Hofland, oud-speler van Feyenoord en PSV, was het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Ook zijn assistent Kristof Aelbrecht vertrekt.

Fortuna speelde vrijdag thuis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Ruim een week eerder won de club in de KNVB-beker nog van provinciegenoot Roda JC.


Door: ANP