Trainer Pastoor vertrekt na het seizoen bij Almere City

15 April 2024, 16:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Alex Pastoor vertrekt aan het einde van het seizoen bij Almere City. De 57-jarige Pastoor promoveerde vorig seizoen met de club uit Flevoland naar de Eredivisie, voor het eerst in de clubhistorie.

Volgens Almere City is Pastoor "hoofdverantwoordelijk voor de grootste sportieve successen tot nog toe in de prille historie van de jongste betaaldvoetbalorganisatie van Nederland". Almere City speelt pas sinds 2005 betaald voetbal.

"Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen", aldus Pastoor in een verklaring van de club. "Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan."

Langer verblijf

Almere City staat met nog vier duels te gaan twaalfde in de Eredivisie. De club stevent af op een langer verblijf in de Eredivisie. Van de dertig gespeelde wedstrijden werden er zeven gewonnen, twaalf gelijkgespeeld en elf verloren.

Pastoor was sinds 2022 in dienst bij Almere City. Voor zijn periode in Flevoland was hij werkzaam bij onder meer AZ, NEC, Sparta en Excelsior.

Sportieve successen

"Alex heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en de prachtige sportieve successen van Almere City en laat een technische blauwdruk achter waar wij verder op kunnen doorbouwen", aldus technisch manager Johan Hansma. "Ik kijk terug op een zeer fijne samenwerking en ik wens Alex en zijn gezin het beste voor de toekomst."


Door: ANP