Trainer Slot hoopt dat Feyenoordfans zich positief gedragen

3 November 2021, 19:52 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord sprak in zijn vooruitblik op de uitwedstrijd tegen FC Union Berlin in de Conference League niet alleen over voetbaltechnische zaken. Hij liet zich ook uit over de vele duizenden fans van de Rotterdamse club die in de Duitse hoofdstad zijn neergestreken.

"Het is best bijzonder dat er zoveel mensen meegaan. In het stadion vond ik de sfeer twee weken terug in De Kuip al geweldig", doelde Slot op de zege van 3-1 tegen Union Berlin. "Ik hoop dat dat donderdagavond weer zo is en dat de steun voor ons net zo massaal zal zijn."

Slot reageerde desgevraagd op een incident eerder op woensdag waarbij supporters van Feyenoord in Berlijn betrokken zouden zijn geweest. "Sinds ik bij Feyenoord zit, spreek ik me continu uit in het geval er zaken niet goed gaan. Dat doe ik nu weer. Ook al was de eerste aanzet niet zo positief, ik hoop en verwacht dat onze supporters zich vanaf nu op een goede manier laten zien."

Feyenoord is in groep E nog ongeslagen en leidt met 7 punten, gevolgd door Maccabi Haifa (4 punten), Slavia Praag en Union Berlin (beide 3 punten). Met winst in Duitsland zet de Rotterdamse ploeg een grote stap naar de achtste finales. Slot wilde op de mogelijke scenario's niet vooruitlopen. "Het wordt al een grote uitdaging voor ons om hier een Europese uitwedstrijd te winnen. Zo vaak is dat niet gebeurd in de recente historie van Feyenoord."

Volgens Slot was de laatste competitiewedstrijd bij Sparta Rotterdam (0-1) een goede test voor Feyenoord. "Sparta heeft ons een voorproefje gegeven van wat we kunnen verwachten van FC Union. We hebben zondag heel goed verdedigd, net als twee weken geleden in De Kuip. Maar het blijft een uitdaging om tegen dit type spel geen kansen weg te geven."


Door: ANP