Van Barneveld schakelt nummer 1 Price uit op Grand Slam of Darts

19 November 2022, 11:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Raymond van Barneveld heeft voor een stunt gezorgd bij de Grand Slam of Darts. In de kwartfinale schakelde de Hagenaar titelverdediger Gerwyn Price uit. 'Barney' won in Wolverhampton met 16-13 van de nummer 1 van de wereld.

De partij ging aan het begin gelijk op. Van Barneveld, die Price in de groepsfase al had verslagen, verloor weliswaar zijn eerste leg, maar brak direct terug. Bij een stand van 3-3 nam de Welshman echter een sprint en liep snel uit naar 3-8. De 55-jarige Nederlander kwam heel sterk terug, won zeven legs op rij en gooide ook nog eens 157 uit. Van Barneveld behield vervolgens zijn voorsprong. Bij een stand van 15-13 brak 'Barney' Price opnieuw om de winst binnen te slepen.

Van Barneveld was na afloop deels vol ongeloof. "Wat is hier gebeurd?", zei hij voor de camera's van Viaplay. "Ik miste ook kansen", erkende hij, maar hij wist zichzelf tijdens de wedstrijd telkens op te peppen. Ook zag hij het nog spannend worden tegen het einde van de wedstrijd. Het was een opluchting toen hij Price toch achter zich wist te houden.

De Nederlander gooide zes keer 180, tegenover elf van Price. Ook was het gemiddelde van de 37-jarige darter uit Wales hoger.

Van Barneveld won de Grand Slam of Darts al eens in 2012. Price schakelde in de vorige ronde Danny Noppert uit. Eerder op de avond namen Joe Cullen en Michael Smith uit Engeland het tegen elkaar op. Smith won de partij met 16-15 en is de volgende tegenstander van Van Barneveld in de halve finale.

 


Door: ANP