Van den Herik trekt zich terug als kandidaat voorzitterschap KNVB

26 April 2024, 20:36 uur
Sport
mainImage
ANP

Jorien van den Herik trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB. Dat heeft de 80-jarige oud-voorzitter van Feyenoord laten weten aan het AD. "Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is te veel werk", zegt hij tegen de krant.

Van den Herik was de laatste die zich mengde in de strijd om het voorzitterschap van de voetbalbond. De KNVB heeft zelf politiechef Frank Paauw voorgedragen. D66-politica Jeanet van der Laan en Hans Nijland, voormalig directeur van FC Groningen, meldden zich daarna.

"Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord", zegt Van den Herik in het AD. "Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet. Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet."

Kandidaten voor het bondsvoorzitterschap kunnen zich tot en met zondagavond aanmelden, als zij minimaal tien handtekeningen van stemgerechtigden vanuit clubs op zak hebben. Vertegenwoordigers van voetbalclubs kiezen op 27 mei tijdens de bondsvergadering de nieuwe voorzitter, die Just Spee gaat opvolgen.

 


Door: ANP