Van der Gragt en Pelova moeten niveau tonen

10 April 2019, 17:40 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar


Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova moeten laten zien dat ze weer op het niveau zitten van voor hun blessureleed. Dat zegt bondscoach Sarina Wiegman die de verdedigster van FC Barcelona en middenveldster van ADO Den Haag ondanks hun kwetsuur een plek in de selectie van Oranje heeft gegeven voor het WK in Frankrijk. “We gaan ervan uit dat ze fit zijn op het WK, maar dat moet nog blijken", zegt Wiegman.


Van der Gragt sukkelt dit seizoen met een bovenbeenblessure en speelde nauwelijks voor Barcelona. Pelova kampt met een schouderkwetsuur. ,,Zij zijn in verschillende fases van hun herstel. Stefanie heeft al een week met de groep meegetraind en Victoria revalideert in Zeist. Ze moeten dadelijk wel laten zien dat ze op het niveau zijn waar ze waren op het moment dat ze geblesseerd raakten."
“ We hebben er lang over nagedacht en uiteindelijk deze keuze gemaakt", aldus Wiegman die zeven reserves heeft aangewezen.
Van de Gragt en Pelova waren niet bij de laatste oefenwedstrijden van de voetbalsters tegen Chili (7-0) en Mexico (2-0). Bij de bekendmaking woensdag van de selectie van 23 voetbalsters maakte het duo via een videoverbinding deel uit van de feestvreugde.
Op 24 mei moet de officiële lijst worden doorgegeven aan de FIFA. In geval van blessures kan Wiegman nog tot 24 uur voor het eerste groepsduel tegen Nieuw-Zeeland op 11 juni wijzigingen doorvoeren.