Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

15 May 2024, 19:52 uur
Sport
mainImage
Martin van Geel.

Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

Van Geel, die op 1 juli begint, wordt bij de Eredivisie CV onder meer "verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven".

"Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal", reageert Van Geel via de Eredivisie CV.

Directeur Jan de Jong is blij met de komst van de ervaren bestuurder, die onder meer bij Ajax, Feyenoord en AZ werkte. "Meer Eredivisie-ervaring krijg je niet in een mens. De keus voor hem was dan ook snel gemaakt. De opdracht voor Martin is helder: samen met de clubs zorgen dat wij de zesde competitie van Europa blijven. De realisatie is een stuk ingewikkelder. Een prachtige klus ligt er op hem te wachten."


Door: ANP