Dagblad070 | Van Gerwen dichter bij prolongatie wereldtitel

Van Gerwen dichter bij prolongatie wereldtitel

mainImage

Darter Michael van Gerwen is weer een stap dichter bij het prolongeren van zijn wereldtitel. De regerend wereldkampioen bereikte de laatste vier van het WK darts in Londen door Darius Labanauskas uit Litouwen te verslaan met 5-2. In de halve finale wacht een duel met Nathan Aspinall uit Engeland.

Labanauskas was op het vorige WK verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld. Tegen Van Gerwen kwam de Litouwer op 1-0 in sets. De wereldkampioen herstelde zich met de winst van drie sets, maar zag zijn tegenstander door wat missers op de dubbels toch terugkomen tot 3-2.

Mede doordat Labanauskas moeite had met het uitgooien van de legs, kon Van Gerwen de partij daarna snel beslissen. Met zijn zesde pijl voor de zege was het raak.

Van Gerwen miste ook de nodige pijlen op belangrijke momenten, maar het bracht hem tegen Labanauskas niet in de problemen. "Ik begon heel slecht, met een gemiddelde van 90 of 92 met drie pijlen", mopperde hij bij RTL7. "Daarna gooi ik drie goede sets, maar ik houd het niet vol. Ik vond het ook saai om tegen hem te spelen."

Toch was de wereldkampioen vooral kritisch op zichzelf en dat liet hij tijdens de wedstrijd al blijken. "Ik moet die fouten niet maken. Dat heeft met concentratie te maken. Ik wilde alles laten zien. Dan is het frustrerend als het niet lukt."

In de halve finale maandag treft Van Gerwen de 28-jarige Aspinall, die in het afgelopen seizoen de UK Open wist te winnen. De als twaalfde geplaatste Engelse darter versloeg eerder op de dag de Belg Dimitri Van den Bergh met 5-3. Vorig jaar verraste Aspinall door als ongeplaatste speler de halve finales van het WK te halen. Daarin verloor hij toen van Michael Smith.


Foto: Digitaal Dagblad