Verstappen en Hamilton botsen op Monza en vallen uit

12 September 2021, 16:08 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn uitgevallen in de Grote Prijs van Italië na een onderlinge botsing. De nummers 1 en 2 van het WK-klassement botsten halverwege de race in de eerste bocht, vlak na de pitsstop van Hamilton. De Red Bull-bolide van Verstappen belandde daardoor bovenop de voorkant van de Mercedes van de Brit.

Hamilton kwam vanuit de pits vlak voor Verstappen weer de baan op. De Nederlander was enkele rondes eerder al naar binnen gegaan voor nieuwe banden. Die pitsstop duurde maar liefst 11,1 seconden vanwege problemen met het wisselen van één van de banden. Verstappen was als leider in de race naar binnen gegaan, maar zakte terug naar de tiende plaats.

Hamilton ging na 25 rondes ook als koploper de pits in. Zijn stop duurde ook iets langer dan normaal. De 36-jarige Brit kwam de baan weer op toen Verstappen op topsnelheid over het rechte stuk reed. Ze gingen bijna naast elkaar de chicane in aan het einde van het rechte stuk. Verstappen reed over de kerbstones en raakte daarna het achterwiel van Hamilton. De Red Bull-bolide werd daardoor gelanceerd en vloog over de Mercedes de grindbak in. De auto van Hamilton zat vast onder de Red Bull van Verstappen.

De Nederlander stapte direct uit, terwijl Hamilton nog probeerde om met zijn Mercedes onder de Red Bull uit te komen. De Brit slaagde er echter niet in zijn zwaar beschadigde wagen uit de grindbak te rijden. De twee titelrivalen moesten lopend terug naar de pits. "Hij gaf me geen ruimte", zei Verstappen tegen Helmut Marko, de topadviseur van Red Bull, bij terugkeer in de pitbox.

De raceleiding liet weten het incident tussen Verstappen en Hamilton na de race te onderzoeken. De Nederlander heeft in het WK-klassement 5 punten voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen. Eerder dit seizoen botsten ze ook al op Silverstone, in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Verstappen crashte daardoor hard, Hamilton kon wel doorrijden en won de race voor eigen publiek.

Vorige week was de Nederlander op Zandvoort de beste in de Dutch GP.


Door: ANP