Verstappen verwachtte lastige kwalificatie door stuiterende auto

14 September 2024, 21:30 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen wist al vroeg in de kwalificatie dat de strijd om poleposition voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan lastig zou worden. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 moest op het stratencircuit van Bakoe genoegen nemen met een zesde plaats en voorziet ook een lastige race zondag. "Met hoe de auto nu aanvoelt, is het niet goed", zei de Red Bull-coureur bij Viaplay.

"Ik wist al na de eerste run in Q1 dat het moeilijk ging worden", zei Verstappen na de kwalificatie. "We hebben een paar dingen aan de auto veranderd. Dat maakt het moeilijk. De auto stuitert heel erg aan de achterkant bij het ingaan en uitkomen van de bocht. Dat maakt het erg lastig."

De Limburger zette nog wel de beste tijd neer in de tweede kwalificatiesessie, maar ook toen voelde de auto niet goed. "Ik had in het midden van de bocht iets te veel onderstuur, dat wil je niet in een stratencircuit. In Q3 maakte ik in de eerste run een foutje in de laatste bocht. In de tweede run had ik weer veel last van het stuiteren. En als je niet comfortabel bent met de auto, kun je niet aanvallen."

Rommelig

Verstappen zei dat het team de wagen in vergelijking met Monza beter heeft gemaakt. "We zullen zien wat er in de race gebeurt. Het is niet ideaal om van de zesde plek te starten en de Ferrari's zijn altijd snel hier, maar alle auto's zitten dicht bij elkaar", keek hij vooruit op de race in Bakoe, waar Charles Leclerc vanaf poleposition start en de andere Ferrari van Carlos Sainz vanaf de derde plaats.

Teambaas Christian Horner van Red Bull denkt dat zijn coureurs niet hadden kunnen tippen aan de tijd van Leclerc, maar vond Q3 ook rommelig. "De balans van de auto leek best goed in Q2 en Max was er blij mee. Helaas kwam het er op de laatste set banden niet uit en we moeten onderzoeken hoe dat komt. Checo had ook een betere laatste ronde kunnen hebben", zei Horner over teamgenoot Sergio Pérez, die de vierde tijd neerzette. "Maar dit is een circuit waarin je kan inhalen, dus het is geen ramp voor ons. Ik geloof niet dat we hier eerder poleposition hebben gehad. Helaas hebben we dat vandaag niet kunnen veranderen, maar we zijn nog altijd positief over morgen."

Verstappen start zondag vanaf de derde startrij. De poleposition is in handen van Charles Leclerc in de Ferrari.
 

 


Door: ANP