Vertrek Nasser El Khayati definitief

15 August 2019, 17:48 uur
Sport
mainImage

Nasser El Khayati vertrekt definitief bij ADO Den Haag. De 30-jarige spelmaker maakt na tweeënhalf seizoen in het Cars Jeans Stadion de overstap naar Qatar SC. El Khayati tekent voor twee jaar in het Arabische emiraat, met een optie voor een derde seizoen.
El Khayati heeft een verbluffende indruk achtergelaten bij ADO Den Haag, dat hem in de zomer van 2017 eerst voor een half seizoen huurde van Queens Park Rangers en de speler een half jaar later voor drie seizoenen contracteerde. In 82 officiële wedstrijden wist El Khayati maar liefst 36 doelpunten en 24 assists te produceren. Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde de aanvallende middenvelder in de uitwedstrijd tegen Excelsior, waarin hij viermaal wist te scoren. Na het vorige seizoen wist El Khayati de Karel Jansen Trofee voor de Speler van het Jaar in de wacht te slepen.
Manager Voetbalzaken Jeffrey van As onderhandelde lange tijd met Qatar SC en is blij dat de transfer van El Khayati afgerond is. “De gesprekken verliepen niet altijd even soepel, maar het is voor alle partijen fijn dat er nu duidelijkheid is over de toekomst van Nasser. We gunnen hem deze transfer van harte, maar wilden hem uiteraard wel tegen de juiste voorwaarden laten vertrekken. In onze ogen is dat gelukt”, aldus Van As. “We zullen nooit vergeten wat Nasser voor onze club heeft betekend.”