Vierde zege van ADO Den Haag 2 in vijf wedstrijden

10 October 2018, 01:59 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft  haar vierde overwinning in vijf speelronden behaald. De ploeg van Virgilio Teixeira won met 0-2 bij VVV-Venlo/Helmond Sport, dankzij goals van Erik Falkenburg en Niels van Wetten. Op deze drie punten was helemaal niets af te dingen, aangezien de Haagse beloften heer en meester waren.

Er ontvouwde zich een wat onrustige wedstrijd in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport, maar het was wel een duel dat vanaf de eerste minuut gedomineerd werd door ADO Den Haag 2. Het overwicht kreeg na ruim een half uur gestalte in de score. Erik Falkenburg, die steeds fitter wordt na zijn enkelblessure en zeventig minuten meespeelde, verscheen op het scoreformulier met een echte spitsengoal. Thijmen Goppel deed na een versnelling, weliswaar in twee instanties, het voorbereidende werk.

In de tweede helft was er sprake van hetzelfde verhaal: het bleef een beetje hectisch, maar het betere spel en de kansen waren voor ADO Den Haag. Met Nick Kuipers en Maarten Rieder als centrale verdedigingsduo gaven de beloften ook weinig weg in Helmond. Een kwartiertje voor tijd werd de overwinning veiliggesteld. Melvyn Lorezen was alert, onderschepte een te korte terugspeelbal en gaf de bal aan Niels van Wetten. De nummer 8 rondde koelbloedig af en gooide de wedstrijd in het slot: 0-2.

Het duel met VVV-Venlo/Helmond Sport zou eigenlijk de openingswedstrijd van de competitie zijn, maar werd uitgesteld naar deze maandagavond. Dankzij de winst in de inhaalpot is ADO Den Haag 2 weer gedeeld aan kop gekomen, met twaalf punten uit vijf speelronden. RKC Waalwijk en Fortuna Sittard hebben hetzelfde puntenaantal.

Opstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Owusu, N. Kuipers, Rieder, Amofa; Van Huffel, Van Kins, Van Wetten; Goppel, Falkenburg, Lorenzen