Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

2 May 2024, 15:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

Vitesse kampt met een schuld van ongeveer 19 miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. De aandelen zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.

Binnen twee weken moet Vitesse de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om volgend seizoen uit te kunnen spelen, anders krijgt de club geen licentie en dreigt een faillissement. Vitesse is door een aftrek van 18 punten al gedegradeerd uit de Eredivisie.

De crowdfundingsactie werd donderdag afgetrapt met John van den Brom, de beoogd trainer voor volgend seizen in de Keuken Kampioen Divisie. Oud-spelers en trainers van de club zorgen voor een startbedrag.
 

 


Door: ANP