Oud-voetballer Aad Kila 65 jaar

21 August 2018, 19:12 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO- en FC Den Haag-icoon Aad Kila blaast dinsdag 65 kaarsjes uit. Kila kwam in zijn profloopbaan lange tijd uit voor FC Den Haag en later ook nog eens vier seizoenen voor FC Twente. De uit de Schilderswijk afkomstige Kila was soms een driftig ventje op het Haagse middenveld en liep tegen verschillende gele en rode kaarten op. In het seizoen 1974/’75 won Kila met FC Den Haag de KNVB-beker door winst op FC Twente.

De mannetjesputter kwam meer dan twintig maal uit voor Jong Oranje. Tot een optreden in het grote Oranje kwam het niet. Na degradatie van FC Twente in het seizoen 1982/’83 besloot Kila terug te keren naar Den Haag. Ondanks een aanbod van de profs van FC Den Haag, koos hij voor een verblijf bij de amateurs van ADO.

‘Karakterman Aad Kila’ heet het derde deel uit de vijftiendelige ADO Den Haag Voetbalbibliotheek. Kila spreekt hierin openhartig over zijn jeugd in de Schilderswijk en Transvaal en over zijn tijd als profvoetballer. Ook belandde Kila in het zogenaamde zwarte gat na zijn voetballoopbaan. Daar kwam hij weer uit door in een koffiehuis te gaan werken.