Voormalig topscheidsrechter Corver (84) overleden

11 November 2020, 14:56 uur
Sport
mainImage
Ingezonden

Voormalig topscheidsrechter Charles Corver is dinsdagavond in Leidschendam na een kort ziekbed overleden. Dat heeft zijn zoon Jeroen Corver bekendgemaakt. Corver is 84 jaar oud geworden.

In 2000 werd Corver door weekblad Voetbal International uitgeroepen tot 'Scheidsrechter van de Eeuw'. Hij verkreeg in 1972 de FIFA-badge en was tot en met 1983 actief op de internationale velden.

Corver leidde in de jaren zeventig en tachtig drie finales van een Europacup. In de Europa Cup I leidde hij in 1978 de eindstrijd tussen Liverpool en Club Brugge (1-0). Hij had toen al de UEFA Cup-finale van 1977 (Juventus - Athletic Bilbao 1-0) gefloten en mocht dat in 1983 (Benfica - Anderlecht 1-1) nog eens doen. Ook werd Corver eenmaal aangesteld om de eindstrijd van de wereldbeker voor clubs te leiden; Independiente - Atlético Madrid in 1975 (1-0). Tevens was hij actief op drie eindtoernooien voor landen; twee WK's en één EK.

Later in zijn loopbaan was Corver zestien jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal, twee jaar voorzitter van de scheidsrechterscommissie en 22 jaar waarnemer voor de KNVB, UEFA en de FIFA.

In 2006 werd Corver gedecoreerd tot bondsridder van de KNVB. Ook werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

De KNVB heeft familie en vrienden van Charles Corver alle sterkte toegewenst met het dragen van het verlies.


Door: ANP