Weer nederlaag voor ADO; Dirk Kuyt begrijpt onvrede bij publiek

1 October 2022, 10:49 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag, met hoofdcoach Dirk Kuijt, ging vrijdagavond voor eigen publiek onderuit tegen de beloften van PSV: 1-3. ADO blijft daarmee op de voorlopig zeventiende plek steken. Het was voor de Hagenaars alweer de vijfde nederlaag in negen duels. Het Haagse publiek toonde de teleurstelling door met witte zakdoekjes te zwaaien. De kritiek op Dirk Kuyt zwelt aan: ''Ik snap de emoties wel en dat er om mijn vertrek wordt geroepen snap ik ook nog''.

ADO Den Haag kon dus geen vervolg kunnen geven aan de overwinning bij koploper PEC Zwolle. In de eerste helft keek de Haagse ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Na de thee gingen de Hagenaars vliegend van start en scoorde Asante al snel de 1-3. Even was er de hoop op een ommekeer, maar die kwam er niet, al had ADO Den Haag daar veel kansen voor. Finn van Breemen maakte nog wel zijn basisdebuut voor de hoofdmacht en ook Kishna maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer.

Volgende week wacht FC Eindhoven als tegenstander.