Wellens grijpt de macht in BinckBank Tour

15 August 2019, 20:53 uur
Sport
mainImage
ANP

Wielrenner Tim Wellens heeft de macht gegrepen in de BinckBank Tour. De Belg van Lotto-Soudal van won de enerverende vierde etappe met start en finish in Houffalize in België. In de korte etappe van 96,2 kilometer door de Ardennen bleef hij Marc Hirschi van Sunweb nipt voor. Laurens De Plus van Jumbo-Visma werd derde. Door de bonificatieseconden neemt Wellens ook de leiderstrui over van de Ierse sprinter Sam Bennett.

In de laatste van drie lokale ronden van 30 kilometer gingen de Belgen Wellens en De Plus en de Zwitser Hirschi ervandoor. Zij kregen gezelschap van de Spanjaard Ivan Garcia Cortina, maar die moest het trio bij een tussentijdse versnelling weer laten gaan. De drie renners hielden een voorsprong van een halve minuut op de achtervolgers.

Hirschi leek de sprint bergop te gaan winnen, maar Wellens kwam er in de laatste meters toch voorbij. Voor de Belg is het de vierde etappezege in de etappekoers door Nederland en België. Hij won het eindklassement ook al in 2014 en 2015. Wellens boekte zijn vijfde zege van het seizoen.

De BinckBank Tour gaat vrijdag verder met een vlakke rit van Riemst naar Venray. Na de individuele tijdrit zaterdag in Den Haag volgt zondag de slotetappe naar Geraardsbergen. Wellens heeft in het klassement vier seconden voorsprong op Hirschi en veertien seconden op De Plus. Mike Teunissen staat vijfde op 38 seconden.

 


Door: ANP