7 October 2019, 00:27 uur
Sport
mainImage
Yahya Boussakou

Jong ADO Den Haag heeft zondagmiddag een wedstrijd met twee gezichten afgeleverd bij vv UNA. Na een op het oog comfortabele 0-2 ruststand ging de ploeg van Virgilio Teixeira alsnog met 3-2 onderuit. Een slotoffensief van de club in het voormalige dorp Zeelst in Veldhoven was de Haagse beloften te machtig.

Vlak nadat de Haagse hoofdmacht het eindsignaal hoorde klinken tegen Ajax, werd er afgetrapt op Sportpark Zeelst. Daar leverde Jong ADO Den Haag een zeer verdienstelijke eerste helft af. Yahya Boussakou opende na twintig minuten de score met een schuiver na aangeven van Lorenzo van Kleef.

Het waren barre natte omstandigheden in Brabant, waar UNA met balbezit de toon zette. En toch werd het op slag van rust 0-2. Hugo Botermans knikte een voorzet vanaf elf meter diagonaal binnen. Een echte spitsengoal.

Jong ADO Den Haag leek dus op rozen te zitten tegen UNA, maar toch ging het in de tweede helft mis. Nadat de thuisploeg met een schitterende stiftbal de aansluitingstreffer maakte, moest Jong ADO Den Haag zelfs het onderspit delven. In de 81ste minuut viel de 2-2 uit een corner, gevolgd door de beslissende 3-2. Een domper voor Jong ADO Den Haag, dat de wissel van Dehninio Muringen in de rust zichtbaar voelde.

Westlandia en Quick winnen wel

Westlandia heeft dankzij doelpunten van Steve van Kesteren en Giovially Serbony zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Tegen Blauw Geel’38 werd het 2-0. Ook Quick won. Tegen DEM werd het 1-0 door een hoekschop van Rachid Bouyaouzan.

Komende zaterdag speelt Jong ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion. Quick komt dan langs voor een Haagse derby, die om 19.00 uur zal beginnen.