Wielerploeg Jumbo met Dumoulin: geen Parijs-Nice

6 March 2020, 18:30 uur
Sport
mainImage

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma slaat ook Parijs-Nice over. De gezondheidsrisico's voor de renners zijn op dit moment vanwege het nieuwe coronavirus te groot, aldus de teamleiding. "Dit doet pijn en is teleurstellend", zegt directeur Richard Plugge. "Maar dit is het beste besluit dat we nu kunnen nemen. Als management hebben we de verantwoordelijkheid om alle risico’s zorgvuldig af te wegen. Die zijn nu te groot."

De Franse rittenkoers uit de UCI WorldTour begint zondag. Jumbo-Visma trok zich eerder al terug voor de Italiaanse koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. De organisatie besloot later om al die wedstrijden af te gelasten vanwege het nieuwe coronavirus dat rondwaart.

Jumbo-Visma wilde in Parijs-Nice met de Sloveen Primoz Roglic voor de eindzege gaan. Steven Kruijswijk zou aanvankelijk ook in Frankrijk rijden, maar hij besloot vorige maand al zijn seizoensstart uit te stellen omdat hij in de voorbereiding wat knieklachten had.

De Nederlandse formatie bekijkt per wedstrijd of ze daaraan wil meedoen. "Wielrennen heeft een uniek karakter en reizen en het verblijven in hotels is inherent aan de sport. Dat maakt ons kwetsbaar in deze coronacrisis", aldus Plugge, wiens renners vorige week een paar dagen in quarantaine zaten in hun hotel in Abu Dhabi, nadat in de Ronde van de Emiraten bij enkele Italiaanse stafleden van een andere ploeg besmetting met het virus was vastgesteld. "De gezondheid van renners, staf en publiek verdient nu elke prioriteit, waarbij we ook rekening houden met omstandigheden die kunnen ontstaan zoals quarantaine, ziekte of ziekenhuisopname."