'Wielrenner Groenewegen wacht schorsing tot mei 2021'

4 November 2020, 10:02 uur
Sport
mainImage
ANP
Wielrenner Dylan Groenewegen.

Wielrenner Dylan Groenewegen krijgt op korte termijn te horen dat hij waarschijnlijk pas begin mei 2021 weer mag koersen. De sprinter van Jumbo-Visma, die op 5 augustus aan het slot van de eerste etappe in de Ronde van Polen landgenoot Fabio Jakobsen de hekken inreed, heeft er dan een schorsing van negen maanden opzitten, meldt De Telegraaf.

Met het zware verdict dat de tuchtcommissie van de UCI nog officieel bekend moet maken, komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid over de straf die de Amsterdammer stond te wachten na de verschrikkelijke gebeurtenis in Katowice.

Op de openingsdag van de eerste rittenkoers na de competitiehervatting voelde Groenewegen in de slotmeters van de massasprint hoe Deceuninck-renner Jakobsen hem voorbij dreigde te rijden. Hij deed de ’deur dicht’ door naar rechts uit te wijken en duwde vervolgens zijn tegenstander met schouder en elleboog opzij. Jakobsen belandde tegen de boarding en kwam zwaar ten val. Van de ernstige gevolgen is hij momenteel nog steeds herstellend.

 


Door: ANP