Zevende editie HVV sterrentoernooi

9 April 2019, 13:32 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar


Voor menig voetballertje is het een jongensdroom. Voetballen tegen Ajax, PSV, Feyenoord, Juventus, Manchester United, Bayer Leverkussen, en nog veel andere topclubs! Welke jongen van negen of tien jaar droomt daar niet van?
Bij amateurclub HVV uit Den Haag gaat deze droom in vervulling tijdens de zevende editie van het HVV Sterrentoernooi. Het deelnemersveld voor het toernooi van 2019 ziet er als volgt uit: AJAX, Feyenoord, PSV, Juventus, Bayer Leverkusen, Manchester United, Anderlecht, Werder Bremen, Club Brugge, KAA Gent, KRC Genk, Lille OSC, FC Utrecht, Sparta en ADO Den Haag.

Op zaterdag 20 april zijn de poorten op sportpark de Diepput vanaf 9.00 uur open. De entree is gratis. 

HVV is één van de oudste voetbalclubs van Nederland. Opgericht in 1883. De eerste wedstrijden werden nog op het Malieveld gespeeld, waarna de club in 1878 naar haar huidige locatie (de Diepput) verhuisde. Omdat HVV tien keer landskampioen is geworden (in een heel ver verleden), mag het als enige amateurclub van Nederland een ster op haar shirt dragen. Daarmee staat HVV in Nederland in hetzelfde rijtje als Ajax, Feyenoord en PSV.Vanuit deze gedachte is zeven jaar geleden voor de eerste keer het Sterrentoernooi gehouden. Een jeugdtoernooi voor de O9-1 en O10-1 tegen grote (inter)nationale profclubs.

Behalve spectaculair voetbal is er nog meer te doen. Zo zijn er behendigheidsspelen voor andere kinderen en er is een veiling waar onder andere een gesigneerd shirt van Robin van Persie onder de hamer gaat. Maar bijvoorbeeld ook een teamclinic verzorgd door een jeugdkeeper van ADO en een jeugdspeler van Feyenoord! En ook de ANWB staat er met een speciale stand om kinderfietsen in te nemen voor de actie: ‘Elk kind in Nederland verdient een fiets’. Een actie in samenwerking met Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp. Heb je nog een fiets thuis staan waar je niks meer mee doet? Lever hem in tijdens het Sterrentoernooi en maak een kind heel blij!