ADO Den Haag hotseknotsend naar zege (1-0)

8 February 2018, 22:10 uur
Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Nog altijd heeft ADO Den Haag niet de soepele ritmiek te pakken waarmee het voor de winterstop zo verrassend naar het linker rijtje dartelde. Maar blij vlagen wordt er weer iets zichtbaar van de ploeg uit 2017 die tomeloze inzet toen tamelijk consistent koppelde aan speels vernuft. Het belangrijkste nieuws van vanavond kwam evenwel van de voet van Sheraldo Becker. Voor het eerst dit seizoen maakte het renpaard van ADO Den Haag een kans eindelijk ook eens zelf af. Zijn doelpunt bezorgde het steeds hechtere team van Fons Groenendijk de overwinning op Vitesse (1-0).

Het blijft een vreemde, veelal onnavolgbare voetballer, Sheraldo Becker. Soms irritant, soms totaal bewegingloos, maar dan weer hartverwarmend gepassioneerd en razendsnel. Zijn passes vanaf de flank, vanavond meestal vanaf links, werden de afgelopen weken al steeds beter. Tegen Vitesse zette hij eindelijk ook eens zelf de kroon op zijn werk. Dankzij zijn snelheid, waarmee hij op Duindigt de hoofdattractie zou zijn, was hij dit seizoen al vele malen alleen voor de doelman van de tegenpartij gekomen, maar had hij nog nooit gescoord. Maar vanavond was dan de primeur: Nasser El Khayati, beter op dreef dan de afgelopen wedstrijden, lanceerde Becker in de 53e minuut met een prachtig afgemeten pass, en alleen voor Remko Pasveer schoof de vleugelspits de bal beheerst door de benen van de doelman.

Er waren nog wel meer van dit soort fraaie momenten en combinaties, maar ze zijn spaarzamer dan voor de winterstop. Het was vanavond nog steeds te veel hotseknotsbegoniavoetbal van ADO; een term overigens van de veel te vroeg overleden Bert Jacobs, die tussen 1987 en 1992 trainer was van Vitesse. De miljoenenploeg uit Arnhem stelde ronduit teleur. De ploeg van trainer Henk Fraser liet pas na de treffer van Becker van zich horen. Luc Castaignos miste een grote kans op de gelijkmaker. De vervanger van de geschorste Tim Matavz werd uitstekend vrijgespeeld door Roy Beerens, die na zijn overgang van Reading voor het eerst mocht beginnen. Castaignos raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot ver naast. Met dank aan het doelpunt van Sheraldo Becker is ADO nu geklommen naar de achtste plaats van de ranglijst. De Hagenaars verkleinden de achterstand op Vitesse tot drie punten.

(Sheraldo Becker, man van de wedstrijd; foto: Orange Pictures/Frans de Best)