Het gevecht in de middenmoot van de eredivisie tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag is in een gelijkspel geëindigd. Het werd 1-1 op het kunstgras van het Polman Stadion. De Noorse spits Bjørn Johnsen bracht de Haagse bezoekers op voorsprong in de eerste helft, Reuven Niemeijer scoorde vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Meer doelpunten vielen er niet, al waren er voor beide ploegen volop kansen.

Dat begon al in de derde minuut van de wedstrijd. De bal kwam uit een hoekschop voor de voeten van Lex Immers van ADO, die de bal op de paal schoot. Een goed kwartier later was het wel raak voor de nummer negen van de ranglijst. Johnsen haalde vernietigend uit met links en scoorde via de onderkant van de lat zijn negende van het seizoen. De Noor kreeg op slag van rust een grote kans op de 0-2, maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Bram Castro, die zijn tweehonderdste eredivisiewedstrijd keepte.

De gelijkmaker viel in de 54e minuut. Niemeijer rondde een fraaie combinatie af met een zuiver schot in de linkerbovenhoek. Heracles kreeg vervolgens kansen op meer, maar de Haagse doelman Robert Zwinkels wist een vlammend schot van Jamiro Monteiro nog net weg te tikken. Drie kopballen van de Almelose spits Vincent Vermeij misten ook doel.