Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag heeft vanavond tegen NAC Breda een kwartier lang aanspraak gemaakt op een overwinning, en dat was meteen vanaf de aftrap. Daarna was het afgelopen, en liet de ploeg van Fons Groenendijk de flink volgepakte tribune in teleurstelling achter. Met 0-2 kwam ADO er eigenlijk nog genadig af, gezien de kansen van NAC.

Daarnaast verloor ADO Wilfried Kanon door een rode kaart, Tom Beugelsdijk met een hamstring-blessure en Tyrone Ebuehi met liesklachten. De hartstocht van aanvoerder Aaron Meijers, Lex Immers en later invaller Donny Gorter, en opnieuw een serie mooie reddingen van doelman Robert Zwinkels waren de enige hoogtepunten.

Ronduit vervelend waren het parmantige paradijsvogelgedrag en de discutabele beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie, die daarmee vooral Midden-Noord tergde. Het tribunevak nam die uitdaging aan en inspireerde vervolgens grote delen van het stadion tot kwetsende spreekkoren, en die mogen niet. Makkelie legde de wedstrijd daarom even stil. Na de oproep van de stadionspeaker gedroeg het publiek zich weer normaal.

NAC deed met de overwinning goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van de geschorste coach Stijn Vreven vergrootte het gat met de onderste drie plekken in de eredivisie. NAC ging met 0-2 de rust in na een doelpunt van Mounir EL Allouchi en een benutte strafschop van Thierry Ambrose. In de tweede helft speelde ADO met passie en inzet, maar het kwam te laat. De ploeg had eerder moeten beseffen dat het zonder strijdlust vanaf de allereerste seconde een kwetsbare ploeg is die kwaliteiten te kort komt om alles voetballend op te lossen; blijven buffelen dus, dan gebeuren er mooie dingen, zoals we dit seizoen een verrassend aantal keren hebben gezien. Blijft dat uit, dan kunnen ook degradatie-kandidaten als Sparta vorige week en NAC vanavond de Hagenaars vrij eenvoudig de baas.

(ADO's voormannen in de strijd Lex Immers en Aaron Meijers in duel met Sadiq van NAC; foto: Orange Pictures)