Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag heeft zich vanmiddag verslikt in het broodje kroket van Michiel Kramer. Hij maakte de (onverwachte) gelijkmaker voor Sparta en die gaf de onthutsend slecht gestarte Rotterdammers alsnog vleugels. Een andere stand-in spits, Robert Mühren, bezorgde Sparta uiteindelijk de overwinning in een knettergekke wedstrijd met twee gezichten (2-1).

Met zijn allereerste doelpunt voor Sparta haalde Kramer, de voormalige spits van ADO, zijn gram op de ruim 600 meegereisde Haagse supporters, die in de eerste helft plagerig ‘broodje kroket’ hadden gescandeerd, refererend aan het opmerkelijke eetgedrag van Kramer bij Feyenoord, zijn eerdere club dit seizoen. Kramer maakte na zijn gelijkmaker een happende beweging naar de Haagse fans, stak zijn duim uit en deed daar nog een flinke rochel bij. Hij voelde zich blijkbaar erg gekrenkt.

Ook getergd ongetwijfeld door de harde woorden die Sparta’s Haagse coach in de rust zal hebben gesproken, ging Sparta opeens strijden. En dat legde de basis voor een zege die er aanvankelijk niet in zat.

In de eerste helft bleef ADO Den Haag eigenlijk met speels gemak overeind, ondanks een gehavende verdediging waarin Tom Beugelsdijk wegens een schorsing ontbrak. Voor hem speelde Nick Kuipers, die in de eerste minuten tegen een werkelijk ontstellend zwak Sparta zelfs een doelpunt afgekeurd zag worden voor een licht duwtje. Kort daarna maakte Erik Falkenburg, na kinderlijk uitverdedigen van de Rotterdammers, 0-1 door de bal via de binnenkant van de paal achter Jannik Huth te schuiven. De oud-Spartaan had ook nummer twee op zijn schoen, toen hij in stelling werd gebracht door Lex Immers, die een knullige breedtepass van nieuwe Spartaan Michiel Kramer kon onderscheppen. Falkenburg kwam echter niet verder dan de paal.

Ook in het begin van de tweede helft kreeg Falkenburg meteen een geweldige mogelijkheid na een voorzet van Nasser El Khayati. Deze keer kopte de spits over. Ook Bjørn Johnsen had twee geweldige kansen: in de 73e minuut haalde doelman Huth een kopbal van de Amerikaanse Noor op miraculeuze wijze uit de hoek en vier minuten later lepelde Johnsen de bal knullig over de goalie en het doel. De spits is overigens opgenomen in de voorselectie van het Noors elftal voor twee oefeninterlands later deze maand. Op 23 maart neemt Noorwegen het in Oslo op tegen Australië. Drie dagen later staat de confrontatie in en tegen Albanië op het programma. De definitieve selectie wordt 13 maart bekend. Johnsen speelde tot nu toe twee interlands. Hij scoorde daarin niet.

[caption id="attachment_11983" align="alignleft" width="900"] Michiel Kramer heeft de gelijkmaker gescoord en haalt zijn gram op de supporters van ADO Den Haag. Rechts Immers en Johnsen. (foto: Orange Pictures)[/caption]