Dagblad070 | Chris Hinze in Muzee met afscheidsproductie

Chris Hinze in Muzee met afscheidsproductie

mainImage

Na ruim 40 jaar neemt Chris Hinze afscheid van het theater. En wel met een multimedia concertproductie: 'Chris Hinze - Incredible India'. De premiere vindt plaats op 12 okt. in Muzee Scheveningen. Aanv. 20.00 uur.

Chris Hinze, fluitist, componist en reiziger maakt ieder jaar aan de hand van zijn reizen een groot multimedia  theater soloconcert productie. Voor zijn allerlaatste multimedia Theater solo concerttour “CHRIS HINZE - INCREDIBLE INDIA” reisde hij maandenlang door India, waar hij sinds 1974 kind aan huis is. In dat jaar kreeg hij Bansuri fluitles in Bombay van de legendarische meesterfluitist Ragunath Seth. Het was liefde op het 1e gezicht en sindsdien toog de fluitvirtuoos om de 2 a 3 jaar naar dit betoverende land vol tegenstellingen. Onlangs was hij ook weer drie maanden onderweg om te filmen, muziek op te nemen en bevriende muzikanten te bezoeken voor deze schitterende produktie.

'Chris Hinze - Incredible India' neemt je mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiers. Hun bizarre leven te midden van de overvolle grote steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke Hindoeistische tempels en paleizen en de prachtige stranden en eilanden. Chris Hinze:' India is geen land om te begrijpen. Het is op alle vlakken overweldigend. Een vat vol tegenstrijdigheden. Het overkomt je. Je raakt er niet over uitgepraat. Het is liefde op het eerste gezicht of je rent gillend weg..om daarna toch tot de slotsom te komen dat India onvergelijkbaar fascinerend is..  en je tenslotte blijft.'

India is niet alleen de Taj Mahal of de paleizen in Rajastan, de hippiescene in Goa, de Kerala Backwaters, de Himalaya of de talrijke stranden. Nee, het is oneindig veel meer. Neem alleen al Delhi of Mumbai: heftig, chaotisch opdringerig, luidruchtig, onwelriekend, smerig, maar o zo fascinerend. Met geen enkel land te vergelijken. Totale chaos in optima forma..Fantastisch! It's a way of life.

Daar tegenover staat de vriendelijkheid en de ongelooflijke verdraagzaamheid. En niet te vergeten het grote verschil tussen rijk en arm...

Wat kun je verwachten?

Op een groot scherm worden indrukwekkende videobeelden in combinatie met (op diverse fluiten gespeeld) fluitspel, backingtracks, collages en persoonlijke verhalen samengesmeed tot een boeiend schouwspel. Chris Hinze heeft besloten om na het volgend seizoen een punt achter de theaterproducties te zetten. Hij wil zich wijden aan zijn boek en aan reizen.Met deze allerlaatste theater voorstelling hoopt hij iedereen zijn liefde voor India een beetje mee te geven door middel van muziek, film, verhalen en anekdotes.