Dagblad070 | Digitaal paaseieren zoeken in Den Haag

Digitaal paaseieren zoeken in Den Haag

mainImage

Pasen zou Pasen niet zijn zonder een leuke speurtocht naar paaseieren. Omdat het nu even niet verstandig is om de parken en bossen in te gaan voor een zoektocht vanwege het coronavirus, hebben we digitale paaseieren verstopt op denhaag.com. De eieren zijn verstopt op typisch Haagse plekken die favoriet zijn bij kinderen. Aan de hand van tips kunnen kinderen de website doorzoeken om alle eieren te verzamelen. Het is een leuke manier om in deze gekke tijd alsnog Pasen te vieren en gelijk wat meer over Den Haag te leren. 

Alle leuke en bijzondere plekken in Den Haag hebben een eigen pagina op denhaag.com. Ze zijn makkelijk te vinden door de naam in te typen in de zoekbalk. Waar zouden de paaseieren verstopt zijn? Stuur de kinderen dit Paasweekend digitaal op pad om gezellig paaseieren te zoeken en zo steeds meer over Den Haag te leren. De zoektocht begint op:
https://denhaag.com/nl/paaseieren-zoeken

Uitleg voor kinderen

Help je ons de paaseieren te vinden op denhaag.com? De Paashaas heeft niet verteld waar hij ze verstopt heeft maar hij heeft ons wel wat hints gegeven waar we 'warm' zijn met zoeken. 
We delen ze hieronder en kunnen erbij verklappen dat het om plekken gaat die leuk zijn voor jullie om straks, als we weer naar buiten mogen, te bezoeken.

Wat moet je doen:

Lees de hint
Zoek de pagina die jij denkt dat de paashaas bedoelt en hopelijk vind je daar een ei! 
Schrijf de locatie op. Dinsdag zal de paashaas verklappen waar de 15 paaseieren verstopt waren, dan kun je checken of je ze allemaal goed had.
Maak tijdens jouw zoektocht naar de paaseieren ook meteen een lijstje van plekken waar jij graag nog eens heen zou willen in Den Haag. En bewaar dit lijstje voor als we  weer naar buiten mogen!
Als de Paashaas op dinsdag verklapt waar hij de eitjes verstopt heeft dan zullen we dit delen op onze social media (@thisisthehague) en ook op denhaag.com vermelden.  

Veel succes en plezier! 

Dit museum heeft een zwembad
Hier werkt de koning
Het grootste (ronde) schilderij van Nederland
Hier kom je alles te weten over Pluk van de Pletteflet en Minoes
Hier kun je rondjes draaien boven de zee
Hier is alles heel klein
Deze 'bioscoop' is half rond
In dit grote aquarium zwemmen veel vissen
Is het een vogel? Of is het een vis? In dit museum veel 'bedrog'
Dit attractiepark heeft ook een zwembad met grote glijbanen
Snelle auto's, oude auto's. In dit museum kom je veel auto's tegen
Het is er behoorlijk geel en je mag lekker met een tablet door dit museum
Hier werken de ministers
Hier kun je jutten op het strand 
Hier vind je allerlei (huis)dieren

Voor ouders
Zelf ook even digitaal op stap in Den Haag terwijl de kinderen op denhaag.com paaseieren zoeken? Ook voor ouders is er genoeg te doen in digitaal Den Haag dit Paasweekend:
https://denhaag.com/nl/virtueel-bezoek-aan-den-haag

Achter de actie
The Hague Marketing Bureau volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Gemeente Den Haag. Om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan is het van belang om zoveel mogelijk thuis te blijven, minimaal 1,5 meter afstand tot anderen te behouden, niet met meer dan twee personen van verschillende huishoudens bijeen te komen en altijd mensenmassa's te vermijden. In navolging van de Gemeente Den Haag roepen we daarom op dit Paasweekend niet naar de stranden, parken en bossen te komen om drukte te voorkomen. Blijf zoveel mogelijk thuis. Als je toch even een ommetje wil maken met de kinderen, blijf dan in je eigen buurt en vermijd drukke plekken. 

 


Door: The Hague Marketing Bureau