Dagblad070 | Dougie MacLean in Zuiderpark

Dougie MacLean in Zuiderpark

mainImage

Vlak voordat Parkpop losbarst vindt er op donderdag 27 juni 2019 een bijzonder Acoustic Alley-concert plaats in het openluchttheater van het Zuiderpark: de Schotse songwriter Dougie MacLean maakt hier een eenmalige tussenstop op weg naar festivals in Duitsland en Denemarken, met medeneming van gitaren, viool, didgeridoo en zijn recente album (A Robert Burns Selection)

Eind jaren tachtig verscheen Dougie's eerste elpee Craigie Dhu. Inmiddels zijn er ongeveer twee dozijn albums op de markt gebracht en zorgt Dougie aan weerszijden van deze aardbol voor volle zalen (VS, Australië). Het optreden in het Zuiderpark is zijn eerste sinds 2007 in ons land.

Dougie MacLean’s carrière omspant  ruim 40 jaar en is internationaal bekend en in eigen land legendarisch vanwege zijn nummer 'Caledonia', ook wel het alternatieve Schotse volkslied genoemd. Hij componeerde de muziek voor de blockbusteer  'Last of the Mohicans' en schreef nummers die werden uitgevoerd door onder meer Mary Black, Amy McDonald, Frankie Miller, Paolo Nutini, Ronan Keating en Kathy Mattea. Dougie MacLean trad op in de Carnegie Hall (NY) en in het Sydney Opera House, maar is ook jaarlijks te zien en horen op zijn ‘eigen’ Perthshire Amber-festival, dat duizenden muziekliefhebbers naar zijn woonplaats Dunkeld trekt.