Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Pas in blessuretijd heeft ADO Den Haag zich weten te belonen voor een enorm veldoverwicht tegen Willem II. Abdenasser El Khayati schoot de thuisploeg in de extra tijd naar een verdiende zege: 2-1.

De middenvelder mocht van elf meter aanleggen, omdat Kostas Tsimikas wel heel opzichtig aan het shirt van Lex Immers ging hangen. ADO vierde de zege uitbundig, maar mocht zich wel aanrekenen dat het niet eerder met de laagvlieger uit Tilburg afrekende.

ADO deed heel veel goed voor een enthousiast publiek. De formatie sprong alleen veel te slordig om met de vele kansen. Fran Sol liet ADO zien hoe je wel met mogelijkheden moet omgaan. De Spaanse spits benutte kort voor rust de eerste mogelijkheid voor Willem II.

Vooral Immers mocht zich echter verwijten dat hij in de eerste helft niet minimaal eenmaal scoorde. Na rust miste ook Bjørn Johnsen in kansrijke positie. De Noor revancheerde zich in de 69e minuut toen hij op aangeven van El Khayati gelijkmaakte. Diezelfde Johnsen miste na zijn gelijkmaker voor open doel, waarna El Khayati in blessuretijd ADO alsnog de winst bezorgde.