Dagblad070 | Fotograaf Jordi Woerts in Kenia (16)

Fotograaf Jordi Woerts in Kenia (16)

img
img
img

Fotograaf Jordi Woerts participeerde begin 2018 in het Photography & Wildlife Conservation-project in het Kruger Park in Zuid-Afrika, dat in het teken stond van het vergaren van belangrijke informatie over het ecosysteem om de dieren te beschermen voor stroperij en hongersnood. Daarom besloot hij in november 2018 wéér naar Afrika te reizen; dit keer voor een Big Cat Monitoring-project in het Maasai Mara Nationale Reservaat in Kenia waar hij data verzamelde over de grote katten: cheetahs, luipaarden en natuurlijk leeuwen.

Zijn persoonlijke doel nu hij terug is in Nederland: het tonen van de schoonheid van de dieren en het benadrukken van het belang van een gezond ecosysteem. Dit probeert hij te doen met behulp van zijn eigen website, Instagram-account en via Dagblad010. Dit is deel 16.

Misschien wel de gevaarlijkste van de big five: de buffel

Woerts: ‘’Men vraagt zich vaak af waarom de buffel onderdeel is van de big five, terwijl die toch minder allure heeft dan een leeuw, luipaard, olifant en neushoorn? Toch worden de buffels gezien als de meest gevaarlijke, vooral omdat ze onvoorstelbaar zijn. Alle andere dieren van de big five-familie hebben allerlei manieren om je te waarschuwen als iets hen niet zint. Dat is bij buffels niet het geval. Zij kunnen dan ook uit het niets de aanval inzetten. En daarbij zijn de oude mannetjes die geen onderdeel zijn van een kudde nog het gevaarlijkst. Deze ‘daga boys’ zijn enorm temperamentvol en het is dus verstandig om hen met een grote boog te ontwijken.’’

Klik hier voor alle foto's en info

 


Foto: Jordi Woerts